Friday, July 26, 2013

Ramadhan 1434H: Day 17

Hari ini bersungkai di Secret Recipe (again), Cyberjaya dengan Faezah dan Ain. Asalnya mahu bersungkai di Saba, sebuah restoran makanan Arab di Cyberjaya yg rupanya agak femes la jugak. Sebab bila sembang dengan Fiza n Hana pasal restoran tu pun diorang tau n memang pernah makan di situ. Aku jak yg nda tau. Zzzzz... Kami menukar fikiran selepas diberitahu oleh seorang pekerja restoran tu yg hari ini mereka hanya menyediakan menu buffet untuk berbuka puasa dan menu ala carte cuma akan disediakan mulai pukul 9 malam. Dengan harga RM53 untuk seorang kami merasakan yg ianya agak tidak berbaloi sebab banyak mana la sangat yg kami mampu makan. Lagipun membazir apatah lagi di bulan puasa ni amalan yg amatlah tidak digalakkan. Jadi, kami sepakat untuk berbuka puasa di Secret Recipe berhampiran saja. I had nasi goreng whatever with the chicken satay and we ordered a piece of Turkish Indulgence because Ain wanted to satisfy her curiosity as we told her that the cake is reallllllly delicious. Hehe.

We went jalan-jalan at Alamanda, Putrajaya earlier today. I didn't buy anything except a baby stuff hamper for Faezah, which I split with Ain. Ain did most of the shopping (she bought a golden bangle from Habib Jewel and ntah apa lagi aku nda ingat or was it the only thing she bought?) At first I felt reluctant to join them for the Alamanda trip because I intended to continue packing my stuff, but, I went with them anyway. It's okay, I can do the packing tomorrow and Sunday. Lagipun lama sudah nda jumpa Ain hehe.

Macam biasa, outing photos. This time, malas mau edit. :P

My dinner
Tudung aku nampak pelik. I swear I'll never wear it this way again!

No comments:

Post a Comment