Wednesday, February 27, 2013

What does stupid mean? Oh, that's an easy one you idiot.

It is no surprise that the first person that came to my mind when I saw this was erm, my ex-boyfriend's girlfriend. Bahahahahahahahaha. Who's the first person that you think of when you see this?

Wednesday, February 06, 2013

Rock the World 12

Hah, inilah dia post pasal Rock the World 12 yg aku janjikan hari itu, terima kasih kepada produktiviti aku hari ini. Siap kerja by 6pm!! Woohoo!! First time in months!! Hahaha :D

Aku pergi ke Rock the World 12 pada 29 Disember 2012 yg lalu bersama Raja, seorang awek kenalan Raja, Ida kalau tidak silap nama dia, Jurn, dan abang Jurn. Mereka semua datang dari Ipoh, kecuali Ida yg memang dari KL saja, ataupun sebenarnya aku terlalu malas untuk ingat dia sebenarnya datang dari mana, jadi tulis dari KL sajalah. Hahaha. Kami berjumpa di Puduraya dan bergerak dengan menaiki Star LRT ke Masjid Jamek, kemudian berjalan kaki ke Padang Merbok. Ah, menyesal tidak naik teksi saja. Penat wo jalan kaki dalam lebih kurang 15 minit masa matahari sedang tegak atas kepala. Teman2 lain seperti Mono Fuhgawz (maaf, aku cuma ingat nama Facebook saja), kawan beliau Aloi (nama Facebook jugak), Key Din, Syed Aiman, Afiq, Ariz dan ramai lagi pun datang juga hari itu.


OK lah, aku sudah malas mahu tulis. Aku post gambar sajalah. Hahaha. Yg penting, Zip Zieller ialah band terbaik bagi aku pada hari itu walaupun mereka nyanyi tiga lagu saja. Hari itu juga merupakan hari aku yg paling best bagi 2012 sebab Zip Zieller ambil gambar dengan aku. They came to me instead of the other way round okay!!! :D A very awesome thing to end the year with! Woohoo! I didn't really watch the other bands' performances because I was too lazy to deal with the mud. So, yeah. Kbye.


P/S: Kalau korang tertanya-tanya mana pegi gambar-gambar aku atau gambar aku dengan Zip Zieller tu, jawapannya aku sudah remove sebab masa tu aku belum pakai tudung lagi, sekian terima kasih.

Sunday, February 03, 2013

Cerita Selipar

Menyampah aku dengan kawan housemate aku sorang ni. Ada selipar sendiri tapi gatal2 kaki pi pakai selipar aku. Aku bukanlah kisah apa pasal selipar tu, it's just slippers, tapi kalau sampai aku yg kena pakai selipar buruk mau pi kedai, aku marah la ba jugak kan. Yg peliknya, bukan budak tu teda selipar sendiri. Gedik tul. Selalunya benda2 macam ni aku diamkan jak, tapi I couldn't help but mention it to my housemate just now. Lepas tu budak yg pakai selipar aku tu minta maaf n housemate aku sendiri mengaku yg kawan dia tu ada selipar sendiri. Aku agak sudah, selipar Google tu dia yg punya. Suda lah memandai2 letak selipar tu di rak kasut aku. Urgh. With that kind of perangai, ada hati mau jadi roommate aku??? *rolls eyes* She's been menumpang di rumah ni for days. Maybe even weeks. Kunun budak tu ada problem with her foster family? Entahlah. Aku malas tau budak2 macam ni, bukan apa, nanti mendatangkan masalah sama housemates lain pulak. Masalah seperti bayar sewa on time dll. Aku bukan nda kesian, tapi, ini bukan charity house kan. Tapi sebenarnya I am considering jugak. But I am still moving out lah this March. Kalau budak tu mau, bulan Mac nanti kenalah dia cari roommate lain plak. Eh, apa plak. Akulah yg kena cari pengganti. Haha. Huh... Another thing to think about. Hah, tu lah dia. Dari cerita pasal selipar ke cerita pasal bilik sewa lagi. Urgh, pi tidur lah Nurul.

Saturday, February 02, 2013

Hi, I'm Back.

Lepas makan tadi aku pi potong rambut. Ah, haircut yg sama lagi. Same old, same old. Aku pun natau sudah tiap kali kalau pi potong rambut mau haircut apa. Kadang2 mau jugak aku cakap sama amoi kedai gunting rambut tu, "Ha suka hati kau lah mau potong camana", tapi, nanti dorang putung bidak2 baru tau. Jadi macam biasa, aku cakap sama amoi tu, "Potong rambut depan paras kening, rambut belakang paras bahu, lurus je, jangan bengkang bengkok." I didn't really say the three last words. Hehe. Kunun mau cuci kain hari ni, tapi, aku lupa yg sabun cuci kain aku sudah tinggal sikit. Budu kan. Lupa pi beli refill pack dia. Ship. Jadi aku ada excuse untuk procrastinate lagi yayyy!!! Hahahaha. Huh, sebenarnya aku tengah pening ba ni. Tengah pening mau cari bilik tempat lain ka atau cari roommate. Sebenarnya, aku suka dengan lokasi rumah aku sekarang ni. Strategik. Dekat ngan Maybank, kedai makan pun banyak, kedai runcit lagilah, berlambak2, n lagi satu, dekat ngan Faezah. Cuma.... Bila aku fikirkan public transportation dia, n the inconvenience that I have to go through every time after some events or gigs, urgh... Buat aku betul2 lagi mau pindah dari tempat ni. Kalau dulu, at least ada Faezah, bilik ni pun jadi murah gila gila kalau ada roommate. Ada jak orang yg desperate call aku mau masuk bulan 2 ni jugak, tapi....... Entahlah.... Lagi2 sekarang ada Fatin di sini. Mesti dia boring kalau tiap kali mo balik rumah aku kena naik komuter, pastue tunggu lagi bas dalam sejam dua, baru sampai rumah. Padahal, dari Komuter Serdang tu pigi rumah aku ni lebih kurang 10 minit jak kalau naik kereta. Ship. Kereta. Huh. I wish I already knew how to drive so I won't have to worry about when will I ever register for the driving school!!! Urghhhh.... Banyak benda yg aku belum buat dalam dunia ni. Banyak benda yg lambat tul aku mo buat dalam dunia ni. But I know, I know it's never too late. I'm just late. Huh. But yeah, aku memang ada banyak sangat regrets dalam hidup aku. Sometimes I feel like a loser too, and I am getting sick of the question of bila aku mau ambil lesen memandu??? Everybody keeps asking me that, EVERYBODY!!! And aku rasa macam mau lempar jak something di muka dorang every time they asked me that and tell them to shut, the, fuck, up. Macam benda tu the biggest sin in this world that any one could ever commit y'know. It's sickening! I know I'm not the only human being who doesn't have a driver's licence in this world! Walaupun mungkin bilangannya 9:1. Aku tau betapa pentingnya lesen memandu dan kereta tu, sebab tu lah aku mau ambil sejak aku habis Form 5 lagi!!!! Tapi, y'know, my parents couldn't afford it or maybe they are just the type of parents who expect their children will use their own money for that kind of thing. The thing is, aku memang nda pernah terfikir mau drive di KL ni. Aku kalau boleh memang nda mau pun drive DALAM KL. Even Faezah sendiri refuses to drive in KL. Sebab tu tiap kali kalau dia perlu ke KL sebelum ni dia akan park kereta dia di Sungai Besi dan naik tren jak. Itu dululah. Sekarang husband dia suda ada sini jadi kalau pi mana2 dengan Baen, memang Baen la yg drive. And, aku, memang sebelum duduk di Serdang ni kerja di KL, tinggal di area near KL. Lagipun rumah aku sebelum ni dekat gila dengan Putra LRT, jadi memang lesen memandu tu was NEVER my priority, despite my mom's, my aunts', my sisters', my closest friends', my not so close friends', and even Faezah's mom's endless nagging about it. Urgh. I AM SICK OF IT!!!!!!!!!!!!!!!!!! Why won't they just leave me the fuck alone!!!! Huh. I have been left alone pun sebenarnya. Ezura left me, now Faezah pun sudah left me. Sometimes I regret letting myself be the one who's left behind instead of the other way round. Sometimes I regret not leaving first when I could. I didn't because it would make me feel bad or sad, but nobody fuckin' care when they left me. Now, I have to get used to eating alone again, y'know. Faezah was the biggest part of my recovering-from-major-heartbreaks-period, y'know, and now she has abandoned me too!! Demyuh Baen, you stole Faezah from me!!!! My best friend, my confidante, my listener, my advisor. Sekarang kalau Faezah balik BP pun mana ada ajak aku sudah. Ya la, I have been totally replaced by Baen. (hehe jangan marah ah Kak Nam Lalat Hijau kalau terbaca ni, saja jak being over dramatic). But I know, I can't expect her to be single all her life. I mean, live a "single life" all her life. She's expecting her first baby now.... It's a boy... We are already calling him Yusuf... I'm so happy for her. For her new life, new happiness. Why am I being such a wet blanket right. Ntah hapa2 aku ni. Tadi mula2 cakap pasal benda lain, sekarang lain pulak. Haha. Mungkin banyak sangat fikir aku ni. Huh.... Life.... Adult life.... Single adult life.... Single and lonely adult life.... Single, lonely and poor adult life.... is no fun.

Another Sunny and Lazy Saturday

As I'm writing this (almost 3pm), the Mull; Debauch to Kuala Lumpor (component three) gig at KLPac, which I intended to go but ended up not going because I'm too lazy to go through the public transportation, is already reaching its second hour (if it started on time). So I decided to spend the free time that I have, which I was supposed to use for spring cleaning the house and doing the laundry, with blogging. I haven't blogged for some time thanks to my laziness. It's not the only thing I have to thank my laziness for. I haven't even finished the damn articles for Gunk Zine. It was assigned to me by Sam Grunge in early December 2012. I need to write an article about two all-girl grunge bands (my chosen subjects are L7 and 7 Year Bitch) and a gig review and my deadline is "as soon as possible". Urgh. I haven't even been to any local gig of late. The latest I've been to was Rock the World 12 on 29th December 2012. I will tell you (ceh, macam ada readers sangat, kehkehkeh) all about it later. Hehehe. I have finished half of the article though (L7 part), and I think I hate it. I have yet to start on 7 Year Bitch because..... It's not only effort (kerajinan) that I lack, I lack resources too. How am I supposed to write about these bands when I don't have the resources? I mean, yeah, Internet at my fingertips, but,  there's not much that I can find. If I want to write something that's already available on the net, then why bother writing it, right? The problem is, I don't really know these bands, I'm not even fans of them, so I lack the ability to make the writing "personal", y'know. It would be a very different matter if you ask me to write about Zip Zieller. Huh.... Are these just excuses, Nurul? Sigh. I also had been procrastinating on cleaning the super dirty kitchen. Urgh. I am even procrastinating on buying my lunch for today. Urgh. Too many urghs huh. Hahaha. Okay, I'm starting to feel hungry. I shall continue after having my late lunch. See? I'm even procrastinating on finishing this stupid blog post! Hahahahahahahahahahahahahahaha. Kbye.